Algemene verzorging: terug  
           
     

Het verzorgen van Zygopetalum hybriden:

Herkomst:

Planten van de soort Zygopetalum komen van oorsprong uit Midden en Zuid Amerika

Kenmerken:

De planten van het geslacht Zygopetalum en worden gekenmerkt door hun rijke en gemakkelijke bloei. De plant staat ook bekend om zijn blauwe bloemen en zijn licht geurend.

Verzorging van de Zygopetalum:

Een Zygopetalum bloeit meestal in voor- en najaar, maar kan het hele jaar in bloei staan. De bloeitijd kan variëren van 3 weken tot 6 weken. Na de bloei, de bloemstengel onderaan afknippen. De plant eventueel verpotten in speciale orchideeëngrond. Deze grond bestaat uit bijvoorbeeld bark of kokosvezel en voorkomt dat de grond te compact wordt.

Licht:
Een Zygopetalum heeft licht nodig, maar mag nooit in de volle zon staan.

Water geven:
De plant één maal per week water geven is voldoende. Het is belangrijk om goed te controleren of een plant water nodig heeft. De grond mag nooit te droog of te nat zijn. Er mag ook geen water in de overpot van de plant blijven staan.

Voeding:
Eén maal per maand speciale orchideeënvoeding geven. Bij gebruik van normale plantenmest, de helft van de aangegeven hoeveelheid gebruiken.

Temperatuur:
Een Zygopetalum heeft overdag graag een temperatuur van 20-25° Celsius ´s nachts is een temperatuur van 16-20 ° Celsius gewenst.