Algemene verzorging: terug  
           
     

Het verzorgen van Vuylstekeara hybriden:

Herkomst:

Planten van de soort Vuylstekeara zijn onstaan uit de kruisingvan drie verschillende geslachten van orchideeën namelijk, Cochlioda, Miltonia en Odontoglossum.
In de volksmond noemt men dit geslacht ook wel Cambria

Kenmerken:

De planten van het geslacht Vuylstekeara worden gekenmerkt door hun rijke en gemakkelijke bloei. Dit geldt overigens niet voor alle soorten, maar wel voor de vele kruisingen die er in tussen zijn gemaakt binnen dit geslacht. een algemeen bekende soort is de Vuylstekeara Cambria "Plush". een andere heel bekende uit deze groep is Vuylstekeara Edna "Stamperland"met haar rode bloemen.

Verzorging van de Vuylstekeara:

Een Vuylstekeara bloeit meestal in voor- en najaar, maar kan het hele jaar in bloei staan. De bloeitijd kan variëren van 3 weken tot 6 weken. Na de bloei, de bloemstengel onderaan afknippen. De plant eventueel verpotten in speciale orchideeëngrond. Deze grond bestaat uit bijvoorbeeld bark of kokosvezel en voorkomt dat de grond te compact wordt. De plant dan op warme plaats zetten en goed verzorgen.
Daarna heeft de plant weer energie om een nieuwe bloemtak te vormen.

Licht:
Een Vuylstekeara heeft veel licht nodig, maar mag nooit in de volle zon staan.

Water geven:
De plant één maal per week water geven is voldoende. Het is belangrijk om goed te controleren of een plant water nodig heeft. De grond mag nooit te droog of te nat zijn. Er mag ook geen water in de overpot van de plant blijven staan.

Voeding:
Eén maal per maand speciale orchideeënvoeding geven. Bij gebruik van normale plantenmest, de helft van de aangegeven hoeveelheid gebruiken.

Temperatuur:
Een Vuylstekeara heeft overdag graag een temperatuur van 20-25° Celsius ´s nachts is een temperatuur van 16-20 ° Celsius gewenst.