Algemene verzorging: terug  
           
     

Het verzorgen van Miltonia hybriden:

Herkomst:

Planten van de soort Miltonia komen van oorsprong uit Midden en Zuid Amerika

Kenmerken:

De planten van het geslacht Miltonia en worden gekenmerkt door hun rijke en gemakkelijke bloei. De plant staat ook bekend onder de naam van viooltjes orchidee. Dit omdat de bloem van deze soort sterk overeenkomt met de bloem van het bekende tuinplantje

Verzorging van de Miltonia:

Een Miltonia bloeit meestal in voor- en najaar, maar kan het hele jaar in bloei staan. De bloeitijd kan variëren van 3 weken tot 6 weken. Na de bloei, de bloemstengel onderaan afknippen. De plant eventueel verpotten in speciale orchideeëngrond. Deze grond bestaat uit bijvoorbeeld bark of kokosvezel en voorkomt dat de grond te compact wordt. De plant dan op warme plaats zetten en goed verzorgen.
Daarna heeft de plant weer energie om een nieuwe bloemtak te vormen.

Licht:
Een Miltonia heeft licht nodig, maar mag nooit in de volle zon staan.

Water geven:
De plant één a twee maal per week water geven is voldoende. Het is belangrijk om goed te controleren of een plant water nodig heeft. De grond mag nooit te droog of te nat zijn. Er mag ook geen water in de overpot van de plant blijven staan.

Voeding:
Eén maal per maand speciale orchideeënvoeding geven. Bij gebruik van normale plantenmest, de helft van de aangegeven hoeveelheid gebruiken.

Temperatuur:
Een Miltonia heeft overdag graag een temperatuur van 20-25° Celsius ´s nachts is een temperatuur van 16-20 ° Celsius gewenst.